KAWA Z KRAŃCA ŚWIATA

to efekt fascynacji kawą i podróżami w najdalsze zakątki globu. Czas podzielić się moimi smakowymi odkryciami!

ETHIOPIA

ETHIOPIA
SIDAMO

Etiopia to ojczyzna kawy i to właśnie z gorącego serca Afryki wywodzi się pełne energii i aromatu ziarno – Arabica. Tutejsze słońce, żyzna gleba i temperatura są źródłem niepowtarzalnego terroir kawy tu uprawianej. Setki lat tradycji i warunki klimatyczne upraw położonych na wysokości 1800 m n.p.m. dają ziarna o jednym z najbardziej cenionych profili smakowych na świecie.

Poddawana obróbce na mokro Sidamo G1 z regionu Yirgacheffe to niezrównana kawa o smaku brzoskwiń z nutami jaśminu, czekolady i miodu, z delikatnym cytrusowym refleksem. Jej pełne i gładkie body oraz złożona kwasowość pozwalają cieszyć się espresso o doskonałym smaku i aksamitnej cremie.

Składniki: wysokogatunkowa, wyselekcjonowana, jednorodna Arabica Sidamo z Etiopii (100%).

COLOMBIA

COLOMBIA
Supremo Popayan

Oto Supremo Popayan, wyjątkowa Arabica z dalekiej Kolumbii. Uprawiana na tradycyjnych plantacjach wpisanych na listę UNESCO na wysokości 1600 m n.p.m. w regionie Cauca w Triángulo del Café. To sprawia, że ziarno ma charakterystyczny dla tego obszaru profil smakowy z wyczuwalnymi słodkimi nutami karmelu i czekolady.

Popayan to jedna z najbardziej cenionych odmian kolumbijskich, Supremo oznacza najwyższą klasę ziarna pod względem jakości i rozmiaru. Ręczne zbiory i obróbka metodą „na mokro” sprawiają, że kawa ma szlachetny profil sensoryczny, a proces starannego palenia metodą włoską zapewnia równowagę pomiędzy pełnym body, subtelną goryczką i delikatnie wyczuwalną kwasowością. Ta kawa daje wrażenie absolutnej kompletności.

Składniki: wysokogatunkowa, wyselekcjonowana, jednorodna Arabica Supremo Popayan z Kolumbii (100%).

BRAZIL

BRAZIL
SANTOS CERRADO

Poznaj doskonałą kawę Arabica Santos z Brazylii. Jej wyjątkowość rodzi się na żyznych polach regionu Cerrado. Prowadzone przez lokalnych farmerów plantacje położone na wysokości 850 m n.p.m., dają zbiory ziaren, spośród których wyselekcjonowane zostają te o najlepszych parametrach screenu (17/18) i jakości (NY 2).

Poddawane są najstarszej znanej metodzie obróbki „na sucho”, co daje gęsty i kompleksowy profil smakowy z dominantą owoców i niemal konfiturową nutą. Dzięki procesowi suszenia z miąższem, kawa ma łagodny charakter, lekką kwasowość i pełne body o wyrazistym aromacie z nutami orzecha i słodyczy.

Składniki: wysokogatunkowa, wyselekcjonowana, jednorodna Arabica Santos z Brazylii (100%).

W Fundacji UNAWEZA DAJEMY KOBIETOM SKRZYDŁA poprzez wyrównywanie szans ekonomicznych, społecznych i prawnych. Zapewniamy dostęp do edukacji, opieki medycznej oraz spełniamy Ich marzenia.

W świecie UNAWEZA niemożliwe nie istnieje!

WIERZĘ, ŻE ZMIENIĄJĄC ŻYCIE JEDNEGO CZŁOWIEKA, ZMIENIASZ CAŁY ŚWIAT

Newsletter